Bestuurdersaansprakelijkheid advocaat

Zoekt u een advocaat gespecialiseerd op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid?

De advocaat bestuurdersaansprakelijkheid van De Graaf Advocatuur heeft zich in meerdere juridische procedures bewezen bij zowel het aansprakelijk stellen van bestuurders als bij de verdediging van bestuurders van rechtspersonen. Hij staat u bij vragen graag te woord.

Onrechtmatig handelen

Bestuurders van rechtspersonen worden steeds vaker met succes in privé aansprakelijk gesteld voor hun handelen namens een rechtspersoon. Vooral bestuurders van besloten vennootschappen en naamloze vennootschappen lopen het risico aansprakelijk te worden gesteld voor hun handelen namens de vennootschap.
Die aansprakelijkstelling gebeurt niet alleen door curatoren, maar ook door afzonderlijke crediteuren.

Grondslagen voor een aansprakelijkstelling zijn door meerdere arresten van de Hoge Raad ontwikkeld. Koopt een bestuurder bijvoorbeeld namens de rechtspersoon een partij goederen, terwijl deze bestuurder weet dat de rechtspersoon de koopprijs niet kan betalen – ook niet op een later tijdstip – dan handelt deze bestuurder onrechtmatig. Met deze norm, die de Hoge Raad heeft ontwikkeld in het zogenaamde Beklamel-arrest, heeft de verkoper een wapen in handen om de bestuurder in privé aansprakelijk te stellen als de rechtspersoon zijn factuur niet betaalt. Natuurlijk speelt in dit soort kwesties altijd de vraag in hoeverre de verkoper kan bewijzen dat de bestuurder wist dat hij de Beklamel-norm overtrad.

Bent u als bestuurder aansprakelijk gesteld of wilt u juist een bestuurder aansprakelijk stellen?

Neem vrijblijvend (telefonisch) contact met ons op of vul het contactformulier in. Onze advocaat bestuurdersaansprakelijkheid zal u dan benaderen om uw zaak in kaart te brengen.

 Contact opnemen

Bezoekadres
Oranjesingel 2A
6511 NS Nijmegen

Postadres
Postbus 1302
6501 BC Nijmegen

E-mail: info@degraafadvocatuur.nl
Tel: 024 - 382 32 20
KvK: 68414978