Fusies en bedrijfsovernames advocaat

Zoekt u een advocaat gespecialiseerd op het gebied van fusies en bedrijfsovernames?
De advocaat fusies en bedrijfsovernames van De Graaf Advocatuur is volledig thuis in deze materie. Hij staat u graag terzijde. U kunt (telefonisch) contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Resultaat en risico’s

Aan een fusie, overname of verkoop van een (deel van een) onderneming gaat vaak een heel traject vooraf. Het fuseren met of overnemen van een andere onderneming is vaak een complex proces vol valkuilen. Om een optimaal resultaat te bereiken en eventuele risico’s af te dekken, hebt u goede juridische, fiscale en financiële begeleiding nodig.

Zo wil de potentiële koper voordat de koop wordt beklonken volledig worden geïnformeerd. Maar voor het geval de overname toch niet doorgaat, wil de verkoper meestal niet (meteen) alle informatie prijsgeven. Zeker niet als een directe concurrent – hetgeen vaak het geval is – de potentiële koper is. Van groot belang is dan ook om al in het voortraject goede afspraken te maken, zoals bijvoorbeeld geheimhoudingsafspraken in een intentieverklaring. Daarna start het due diligence onderzoek naar de juridische risico’s binnen een onderneming. Iedere stap in dit proces kan in een latere procedure winst of verlies betekenen.

Onze advocaat fusies en bedrijfsovernames heeft uitgebreide ervaring met fusie- en overnametransacties. En is u van dienst bij het opstellen en beoordelen van het overnamecontract en wat daarbij komt kijken, zoals bijvoorbeeld:

  • Intentieverklaringen / geheimhouding
  • (Begeleiden bij) onderzoek naar juridische risico’s
  • Opstellen van contracten / garanties / vrijwaringen
  • Begeleiden bij onderhandelingen
  • Vaststellen van aansprakelijkheden
  • Juiste wijze van (ver)koop van een onderneming

 

Bij fusies en overnames is het van groot belang dat ook de fiscale en financiële valkuilen goed worden doorzien. Beschikt u nog niet over een goede accountant en fiscalist die u daarbij begeleidt, dan hebben we een betrouwbaar netwerk van accountants en fiscalisten. Hiermee hebben de advocaten van De Graaf Advocatuur al veel bedrijfsovernames en fusies tot een goed einde gebracht.

 Contact opnemen

Bezoekadres
Oranjesingel 2A
6511 NS Nijmegen

Postadres
Postbus 1302
6501 BC Nijmegen

E-mail: info@degraafadvocatuur.nl
Tel: 024 - 382 32 20
KvK: 68414978