Het ondernemingsrecht is een dynamisch onderdeel van het recht waar elke onderneming vroeg of laat, groot of klein mee te maken krijgt. Waarbij een BV tegen andere juridische uitdagingen aanloopt dan een VOF, NV, maatschap of éénmanszaak. Gemene deler binnen elk type onderneming: Hoe eerder een probleem onderkend wordt, hoe sneller er geacteerd kan worden en voorkomen kan worden dat zaken ingewikkelder worden dan dat ze hoeven te zijn. Ik werk mede met oog hierop dan ook het liefst aan lange termijn relaties. Zo leer ik bedrijven van binnenuit goed kennen en kan ik snel en proactief reageren mocht dat nodig zijn. Zo kunnen procedures veelal worden voorkomen en daarmee kosten bespaard. Mocht het echter zo zijn dat een procedure onvermijdelijk is, dan bijt ik mij daar met alle proceservaring en kennis van het bedrijf met plezier in vast.

Een greep uit waar ik mij dagelijks mee bezig houd:

  • Fusie, overname en verkoop van (onderdelen van) ondernemingen;
  • Bestuurdersaansprakelijkheid;
  • Rechtsvormen van ondernemingen, zoals bijvoorbeeld het inrichten van een Flex-BV;
  • Opstellen en sluiten van heldere en doordachte contracten;
  • Regelgeving vennootschapsrecht;
  • Interne problemen tussen aandeelhouders, maatschaphouders, VOF en CV leden;
  • Opstellen van algemene voorwaarden;
  • Bescherming van intellectueel eigendom.
Fusie, overname en verkoop

Aan een fusie, overname of verkoop van een onderneming gaat vaak een heel traject vooraf. Veelal gaat het om een complex proces vol valkuilen. Om de risico's zoveel mogelijk voor te zijn is kundige juridische, fiscale en financiële begeleiding in dit soort processen noodzakelijk.

Meer over fusies, overnames en verkoop

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als bestuurder kun je aangesproken worden door een curator, de besloten vennootschap, of door crediteuren. Het kan ook zo zijn dat je zelf een bestuurder wilt aanspreken op grond van bestuurdersaansprakelijkheid. Ik heb ruime ervaring aan beide zijden van de tafel.

Meer over bestuurdersaansprakelijkheid