Ondernemingsrecht actualiteit - De Graaf Advocatuur

De Graaf Advocatuur wint rechtszaak tegen multinational Siemens

De Graaf Advocatuur, die het Nijmeegse ICT-bedrijf BlueIP/Yourname verdedigt, heeft een rechtszaak tegen multinational Siemens gewonnen. De Graaf Advocatuur toonde aan dat Siemens ernstig in gebreke is gebleven tegenover BlueIP/Yourname. Het gerechtshof in Den Haag heeft Siemens op 29 december 2015 in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van een vergoeding voor de schade die het Nijmeegse ICT-bedrijf heeft geleden.

De problemen begonnen toen een dochtervennootschap van elektronicaconcern Siemens (Siemens Enterprise Communications B.V.) zich niet hield aan de afspraken die het met BlueIP/Yourname had gemaakt over het op de markt brengen van een nieuw product, een telefooncentrale in de cloud. Siemens zou de software leveren voor deze digitale telefooncentrale. Als Siemens zich aan de afspraken had gehouden, zou BlueIP/Yourname in 2011 een van de eerste bedrijven zijn geweest met een telefooncentrale in de cloud en daarmee een groot marktaandeel hebben kunnen veroveren. Het liep echter anders.

Toen Siemens de ene na de andere deadline overschreed, spande BlueIP/Yourname een rechtszaak aan, toen nog met behulp van een Amsterdamse advocaat. De rechtbank in Den Haag stelde Siemens, vertegenwoordigd door het internationaal opererende advocatenkantoor Stibbe, nog in het gelijk. De advocaten van Stibbe beweerden dat BlueIP/Yourname zelf tekort was gekomen. Daarop stapte BlueIP/Yourname naar De Graaf Advocatuur. Die klaagde Siemens aan bij het gerechtshof in Den Haag. Op 29 december jl. stelde dat gerechtshof BlueIP/Yourname in het gelijk.

Siemens had door haar nalatigheid het Nijmeegse ICT-bedrijf de mogelijkheid ontnomen om met de digitale telefooncentrale de markt op te gaan. Daarmee heeft Siemens BlueIP/Yourname gedwarsboomd, niet alleen in zijn streven de investeringen terug te verdienen, maar ook om als early adopter de beoogde winst te maken.

Ook jouw zaak bij mij onder brengen? Mail me voor een vrijblijvende eerste kennismaking op: info@degraafadvocatuur.nl.